İstanbul
P.AZ BULUTLU
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA GÜNDEM Ahmet Akın, Genç Nüfusa Seslendi: "Balıkesir'e Geri Döneceksiniz!"

Ahmet Akın, Genç Nüfusa Seslendi: "Balıkesir'e Geri Döneceksiniz!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir'in genç nüfusunun azalması sorununa dikkat çekerek, genç yeteneklerin şehri terk etmemesi için çözüm vadetti.
yazar
Ahmet Koç
Haber Sitesi Yayın Yönetmeni
410
GÖSTERİM
Ahmet Akın, Genç Nüfusa Seslendi: "Balıkesir'e Geri Döneceksiniz!"

Ahmet Akın, Genç Nüfusa Seslendi: "Balıkesir'e Geri Döneceksiniz!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir'in genç nüfusunun azalması sorununa dikkat çekerek, genç yeteneklerin şehri terk etmemesi için çözüm vadetti.

Balıkesir'de genç nüfusunun azalması ve üniversite eğitimi almış gençlerin şehri terk etmesi konusuna değinen Akın, Türkiye genelinde genç nüfusun en az olduğu illerden birinin Balıkesir olduğuna vurgu yaptı. Özellikle Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ gibi prestijli üniversitelere giden gençlerin Balıkesir'e dönmemesi sorununu ele alan Akın, şehirde yetişen genç beyinlerin başka şehirlere göç ettiğini ifade etti.

Akın, gençlerin eğitim aldığı şehirden ayrılmak zorunda kalmamaları için çalışmalar yapacaklarını ve Balıkesir'in pırıl pırıl gençlerinin gurbete gitmek zorunda kalmayacağını sözlerine ekledi. Balıkesir'de yetişen gençlerin şehre gönüllü olarak geri dönmesini sağlamak için çeşitli projeler ve desteklerle gençlere olanaklar yaratma sözü veren Ahmet Akın, beyin göçünü tersine çevirmek adına kararlı bir şekilde hareket edeceklerini belirtti.

Ahmet Akın, Genç İşsizlik Sorununu Esnaf Ziyaretinde Gündeme Getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir kent merkezinde esnaf ziyaretinde bulunarak genç işsizlik sorununa dikkat çekti. Akın'ın ziyaret ettiği küçük işletmelerde, gençlerin üniversite mezuniyetinden sonra işsizlikle karşı karşıya kaldığı ve farklı büyük şehirlere göç etmek zorunda kaldığı sorunu dile getirildi.

Esnaf, çocuklarını zor şartlarda büyüttüklerini ve üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulmakta zorlandıklarını ya da farklı şehirlere göç etmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Ahmet Akın, esnaf ziyaretleri sırasında genç göçü ve işsizlik sorununu ele alarak, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) "İstatistiklerle Gençlik" çalışmasına referans verdi.

Akın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "TÜİK'in en son açıkladığı 'İstatistiklerle Gençlik' adlı bir çalışma var. Devletin istatistik kurumu diyor ki, Türkiye'de genç nüfusun en az olduğu iki tane şehir var. Bunlardan birisi Balıkesir. Şehrimizdeki genç nüfus sadece yüzde 12.3 seviyesinde. 7-8 sene önce bu oran yüzde 13.8'deymiş. Gençlerimiz Balıkesir’imizden gidiyor. Bunu ben söylemiyorum, TÜİK söylüyor. Balıkesir, genç nüfusta Türkiye’nin en gerisine düşmüş. İşsiz kalan, ekmeğinin derdine düşen, aradığı sosyal yaşamı bulamayan... Çok sebep sayabiliriz. Gençlerimiz teker teker Balıkesir’i terk etmiş."

Söz Veriyorum, Beyin Göçü Tersine Dönecek

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir'de genç işsizlik ve beyin göçü sorununa dikkat çekerek, 1 Nisan'dan itibaren yönetmeyi planladığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin gençleri şehirde tutmak için elinden gelen çabayı göstereceğini belirtti. Akın, devletin resmi verilerinin Balıkesir'deki genç nüfusun en az olduğunu gösterdiğini ifade ederek, bugüne kadar şehri yönetenlerin gençleri şehirde tutmak için yeterli çabayı göstermediğini savundu.

Akın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bu veriler bize neyi anlatıyor? Bugüne kadar Balıkesir’i yönetenler, genç kardeşlerimizi burada tutmak için yeterli çabayı göstermemişler. Gençlerin feryadını duymamışlar. Yapabilirlerdi, yapmamışlar. Büyükşehir Belediyesi’nin büyük büyük imkanlarını gençlerimizi bu şehirde tutmak için kullanmamışlar. Balıkesir’in pırıl pırıl beyinleri de rızkını aramak için gurbete çıkmış. İş imkanı için Bursa’ya, İzmir’e giden de var, ekmeği için İstanbul ve Ankara’da zorlu şartlar altında mücadele eden de var."

Akın, gençlerin Balıkesir'e gönüllü olarak dönmeleri için 1 Nisan'dan itibaren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini vurgulayarak, "Ben size söz veriyorum. Ahmet Akın bu beyin göçünü tersine çevirecek" dedi.

Ahmet Akın: "Öz Evlatlar Gurbete Gitmeyecek"

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir'in gençlerinin gurbete gitme sorununu çözmeye kararlı olduğunu ifade etti. Akın, öz evlatların artık gurbete gitmeyeceğini ve gurbette olanların da gönüllü olarak geri döneceğini söyledi. Göçü tersine çevirmeye yönelik hedeflerini açıklayan Akın, Balıkesir'de istihdamı artırmak ve gençleri şehirde tutmak için kariyer ve istihdam ofisleri kuracaklarını belirtti.

Ahmet Akın'ın açıklamaları şu şekilde:

"Balıkesir'imize kan kaybettiren bu göçü tersine çevirmeye kararlıyım. Ahmet Akın gençlerimize de yakın. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Bursa’da hatta Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında çok sayıda Balıkesirli mühendisimiz, bilim ve sanat insanlarımız, yatırımcılarımız, girişimcilerimiz var. Söz veriyorum hepsini Balıkesirimize, memleketlerine geri döndüreceğim. Belediyelerimizin Türkiye’nin farklı kentlerinde uyguladığı ve başarılı sonuçlar aldığı ispatlanan kariyer ve istihdam ofislerini Balıkesir’imizde de açacağız. Bu ofislerimiz hem doğru işverenle doğru çalışanı buluşturacak, gençleri meslek sahibi yapacak, mesleği olanları da daha donanımlı hale getirecek. Bunu bizim belediyelerimiz başardı, tıkır tıkır işliyor. Aynısını Balıkesir’de de yapacağız."

"Balıkesir’imizin en önemli sorunları olarak vatandaşlarımızın bize her an sıraladığı ulaşım, altyapı ve pahalı su konularında çok hızlı hareket etmek zorundayız. Uluslararası fonları getirip, bu yatırımları hızla yaparken Balıkesirimizin dünyaya açılan yüzleri, pırıl pırıl genç beyinlerimize de ihtiyaç duyacağız. Ahmet Akın kardeşiniz söz veriyor. Ulaşım, altyapı ve pahalı su sorunlarını hızla çözeceğim."

Ahmet Akın: "Büyükşehir Çalışanlarına Önemli Mesaj"

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan çalışanlara seslenerek önemli bir mesaj iletti. Akın, ekmeğin namus olduğunu vurgulayarak, Balıkesirlilerin haklarına el sürmemiş herkesle çalışmaya devam edeceğini belirtti. Çalışanlara, Balıkesir'in bereketini ve bolluğunu artırmak için geldiğini ifade eden Akın, çeşitli iddialarda bulunanlara inanılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Ahmet Akın'ın mesajı şu şekilde:

“Büyükşehir’de görev yapan işçi, memur, sözleşmeli kardeşlerime, Balıkesirimiz için elini taşın altına koyan yönetici ve uzman kardeşlerime de bir önemli bir mesajım var. Benim yetiştiğim kültürde ekmek namustur. Kimsenin ekmeğiyle oynamam. Balıkesirlinin hakkına el sürmemiş herkesle çalışmaya devam edeceğimi defalarca tekrar ettim. Yine tekrarlıyorum. Size farklı şeyler anlatanlara, Balıkesir Ahmet Akın’ı bağrına bastıktan sonra telaşa düşüp her gün ayrı bir yalan uyduranlara sakın inanmayın. Ben Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde alnının teriyle çalışıp kazanan her bir kardeşimin ekmeğini büyütmeye geliyorum. Balıkesir'imizin bereketini, bolluğunu artırmaya geliyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Göçmen Kaçakçılığına Geçit Vermiyor!

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, Göçmen Kaçakçılığına Geçit Vermiyor!