İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANASAYFA GENEL Pegasus'a "İş Birliği" ödülü

Pegasus'a "İş Birliği" ödülü

- Pegasus, 2023'te başlatılan "Sıfır Atık Şimdi Göklerde" projesiyle Türkiye'de kabin içi atıkları geri dönüştürülebilen ve dönüştürülemeyen atıklar olarak uçakta ayrıştırmaya başlayan ilk havayolu şirketi oldu
yazar
Ahmet Koç
Haber Sitesi Yayın Yönetmeni
11
GÖSTERİM
Pegasus'a "İş Birliği" ödülü

İSTANBUL (AA) - Pegasus Hava Yolları, Pendik Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirdiği "Sıfır Atık Şimdi Göklerde" projesiyle ödüle layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından verilen ve bu yıl 11'incisi düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödülleri kapsamında Pegasus'a "İş Birliği" ödülü verildi.

Pegasus, 2023'te başlatılan "Sıfır Atık Şimdi Göklerde" projesiyle Türkiye'de kabin içi atıkları geri dönüştürülebilen ve dönüştürülemeyen atıklar olarak uçakta ayrıştırmaya başlayan ilk havayolu şirketi oldu.

Proje kapsamında, Pegasus tarafından kaynağında ayrıştırılarak toplanan atıklar, Pendik Belediyesi tarafından türlerine göre sınıflandırılarak ham madde haline getiriliyor ve böylece döngüsel ekonomiye katkı sağlanıyor.

Geri dönüştürülemeyen atıklar gri poşetlerde toplanarak enerji kazanımı için katı atık depolama tesislerine, geri dönüştürülebilen atıklar ise mavi poşetlerde biriktirilerek ayrıştırma tesislerine gönderiliyor.

Her yıl yaklaşık 30 milyon yolcuya hizmet veren Pegasus, projeyle Türkiye'de atık dönüşümü kültürü oluşturmada farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Şirket, 2025, 2030 ve 2050 hedefleri doğrultusunda, "Rotamız Sürdürülebilir bir Gelecek" sloganıyla tüm paydaşları için değer yaratmayı ve faaliyetlerini sürdürülebilir iş modeli çerçevesinde geliştirmeyi planlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Vestel ve Vidaa'dan stratejik ortaklık

Vestel ve Vidaa'dan stratejik ortaklık