Vergi politikaları hakkında bir sezleniş
300 X 250 Reklam Alanı

Ekonominin içinde biri olarak hükümetin vergi politikaları hakkında bir sezleniş.

 

Dün gelen ÖTV oranlarında güncelleme ile akaryakıt fiyatlarına ani şok bir baskın yapıldı. maksat gelir kalemindeki rakamı yakalayabilmek.

 

01 01 2021 den geçerli olmak üzere finansman gider kısıtlaması getirilerek beyan edilen gelir matrahının oranını artırmak

 

yine 01 01 2021 itibaren uygulanacak kurumlar vergisi vergi oranının %25 lere çıkartılaran Tebliğlerin sanki sadece Kurumlar (Şirketler) vergisi ile çıkartılarak şirketlere atıfta bulundurulduğu düşündürülmektedir. Oysaki Gelir vergisi kanununa atıfta bulunularak kurumlar ve gelir vergisi mükelleflerininde ( Bilanco esasına tabi) bu kapsam dahilinde olduğunu gizli kapaklı olarak çıkartmaktadırlar.

 

Dünde söylemiştim Beyan Usulunden Götürü usulüne doğru geçtiğimiz bir vergi sistemine doğru yol almaktayız. Hükümet vergi kalemlerinin adını sanını çoğaltmış olsada cari acık ve kamu giderlerini karşılamaktaki vermiş olduğu uğraşın olmayan paranın neyini alacaksın anlayışından çok uzaktadır.

 

Halkının gün geçtikçe yoksullaştığı bu ülkede iktidar ve danışmanları halkın gerçeğinden uzaklaşmakta cumhuriyet değerleri olan temsil yetkisini kendi gözlerini kör etmekte olduğu da aşikâr ortadadır.

 

Sağ Sol Şu bu Mafya devlet muhabbetinde değilim. Olmayacağımda,

 

Devletimizin ve Halkımızın Bekası için neler yapılır konusunda iktidar ve muhalefete çok güzel iş düşüyor. ne olduğunu da onlar asla ve asla bilmiyor zamanla öğrenecekler.

 

Gelelim Vergi politikalarında kurtarır politikanın ne olduğuna.

 

Kamu kurum ve kuruluşlarında tasarruf sağlayamıyorsanız kamu kurum kuruluşlarının zarar etmesini önlemekle mükellefsiniz.

 

100 adet vergi kalemi olmasına ne hacet 10 vergi kalemi 15 vergi kalemi ile vergileri sadeleştireceksiniz.

 

KDV ÖTV ÖİV bunların 3 ü de aynı mantıkla hareket edilen vergilerdir. harcama üzerinden alınan vergiler.

 

1-8-18- 10-25 gibi oranları gecin artık.

 

2 oranı olsun temel ihtiyac maddeleri %2 temel ihtiyaç olmayanlar %20

 

ama ötv si öiv bunlarıda kaldırın...

 

fatura denetiminiden doğan cezayı en agır şekline getirin.

100 200 sembolik ramaklar değil herkes faturasını fişini alsın ve gider kalemi olarakta net bir şekilde kullansın. yemek yemiş misafir ağırlamış harcama yapmış gider kalemi olarak kabul görsün. iktidar hırsız olmasın hırsızlığa yol vermesin. Milleti zaten hırsız olmaz eksta masrafını arttırmanın yoluna bakmaz.

 

cezalar 10 bin 20 bin 50 bin olsun ki bir 100 tl faturada 10 bin ceza ödeyeceğini 1 senesinin boşa gideceğini bilsin. Hapis cezası değil madenlerde soma da ereğlide çalıştırma cezası olsun. ve bu işin fıtratında madende göcük altında kalarak can verebileceğini bile bile yapacaksa yapsın...

 

hangi kurumun zarar ediyordu Türk Telekom mu. görevlendir maliye denetmenliğine oradan 2000 personel sokaklarda fatura fiş kesiliyormu kesilmiyormu denetimine baksın.

 

kısacası şu sen vergi kalemi koydukca

denetimlerden uzaklaşıyorsun. çünkü o işi yapanlarda seni takip etmekte çok zorlanıyor.

 

AHMET KOÇ

İSTANBUL 21.05.2021

Anasayfa Reklam Alanı 1 728x90

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300 X 250 Reklam Alanı

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Anket

Urundemeti Koltuk modelleri
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150